viernes, 5 de diciembre de 2014

Concursos i Streaming


Al setembre vaig tenir el plaer de seguir la final del Concurs Nielsen 2014 en video i so en directe gràcies a l'streaming que hi havia a la mateixa pagina web del concurs. Va ser una experiència fantàstica. Estàvem uns quants flautistes comentant les intervencions dels concursants, com si d'un event esportiu es tractés, al Facebook de la vicepresidenta de la AFE, Wendela. A més de la final, en el cas d'aquest concurs, es van emetre també totes les rondes eliminatories i, de fet, encara poden veure's en aquest canal de youtube. I sí, també hi podeu veure el famós video de Yukie Ota tocant amb una papallona caminant sobre el seu front i baixant fins el nas


I com ja sabeu, aquest passat dilluns es va celebrar la final del Concurs Internacional de Ginebra en la seva modalitat de flauta. I també va haver-hi streaming! Aquest cop, però, només per a la final i va ser retransmès per ARTE TV a la seva pàgina web. I tambe ens vam ajuntar al mur de la Wendela a comentar-ho tot. 

Personalment, valoro molt positivament l'arribada de la retransmissió en directe per internet dels concursos. És, sens dubte, una oportunitat genial per poder seguir aquests súper flautistes que competeixen a un nivell altíssim per un reconeixement internacional del seu esforç i treball. Això sí, si es crea un ambient mediàtic als concursos, aquests hauran de millorar una mica pel que fa a l'organització. 

Si comparem el Nielsen amb el de Ginebra, veurem que el primer va estar una passa per davant en quant al domini dels tempos. I és que al Concurs de Ginebra ens van tallar l'emissió després de l'actuació d'Adriana Ferreira, una mica més tard de les deu de la nit, i no va quedar gens clar si tornarien a connectar amb la sala de concerts per a l'entrega dels premis o no. De fet, el Community Manager del concurs a Twitter tampoc semblava tenir-ho gaire clar. Va dir que el jurat tindria el veredicte sobre les 23:30h i no va ser així. I diria que se'n va anar a dormir sobre les 12 de la nit perquè va deixar de contestar als tuits dels que preguntàvem si podríem seguir els resultats en directe o no.

Bé, espero que l'streaming hagi arribat per quedar-se i que continuem descobrint flautistes fantàstics com Yubeen Kim o Yukie Ota i poguem seguir als que ja coneixíem com Sébastian Jacot o Adriana Ferreira.

No hay comentarios:

Publicar un comentario