sábado, 23 de marzo de 2013

Problemes d'articulació?


Alguns estudiants que comencen tenen problemes a l'hora de pronunciar la T just abans de produir el so. Això pot ser degut a diversos factors com que hagin començat a tocar la flauta només amb aire (sense articulació) o inclús problemes de dicció (nens que no sàpiguen dir correctament la T)... Sigui quina sigui la causa que els impedeix pronunciar la T, hauria de poder-se solucionar L'articulació és una peça clau en la pràctica d'un instrument, ja que tocar sense articulació pot comparar-se a parlar solament amb vocals.

La única manera d'aprendre a articular és articulant. Això és lògic... I per a què l'alumne tingui consciència del moviment que ha de fer la llengua, és bona idea exagerar-lo (almenys al principi).


Podem donar-li algun exercici simple per tal que, poc a poc, vagi acostumant-se a articular. La manera que jo recomano és treure la llengua de la boca, com si es tractés d'un llangardaix (això és el que els dic als meus alumnets i funciona). El gest de la llengua ha de ser com el que fem quan tenim alguna cosa que ens molesta a la boca i volem treure-ho (com si escupíssim, però sense treure saliva).


Si teniu algun dubte, no dudeu a comentar l'articule o enviar-me un e-mail... O escriure a facebook o twitter.


Fins aviat!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario