miércoles, 29 de mayo de 2013

Estudiar com una rentadora

Ara que s'apropen dates d'audicions i exàmens, he pensat que seria una bona idea donar alguna idea per tal d'acabar d'assegurar les peces que tocareu per final de curs.

Quan s'apropa la data en què hem de tocar un repertori en públic, és aconsellable plantejar l'estudi com si estiguessim rentant la roba. M'explico:

Toquem un cop la peça de dalt a baix, passi el que passi... com si l'estiguessim tocant en públic, i ens fixem en els trossos que no surten bé. Els trossos que no surten bé, direm que són trossos que estan bruts. Aquests llocs bruts, els haurem de netejar. Com ho farem? Abaixarem el tempo i ens concentrarem molt amb tot el que fem, el moviment dels dits, la manera en què bufem, les articulacions... Ja veureu que és molt probable que, just a les notes on ens equivoquem, estarem fent alguna cosa extranya amb l'aire, o bé tensant-nos més del compte... És important que quan estem fent neteja ho fem a un tempo en què estiguem tranquils i que no hi hagi cap tipus de bloqueig.

Aquesta neteja l'haurem de fer com si es tractés d'una rentadora. Oi que una rentadora fa voltes i voltes i canvia l'aigua un munt de cops? Doncs nosaltres, quan fem la neteja dels passatges conflictius, també. Molta paciència, aquesta feina és molt bona i necessària.


Un cop ho tinguem tot net, fem un altre passi de dalt a baix i ja veureu com hi haurà molts problemes que estaran solucionats.

I... l'endemà a repetir l'operació!!!


Molta sort amb els vostres exàmens i/o audicions!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario