viernes, 5 de octubre de 2012

Tocar i cantar. El vibrador del mòbil.

Tocar i cantar alhora és un exercici boníssim! Amplies la ressonància i t'augmenta la precisió a la punta (el forat dels llavis, vaja...). Però hi ha molts estudiants que no ho saben fer... Fer-ho per primer cop no és fàcil i podria ser que ara és el primer cop que algú us en parla.


Com aconseguir cantar una nota greu i tocar a la vegada?

Proveu d'imitar un vibrador d'un telèfon mòbil amb el so d'una V... Una V, no pas una B... Una V com l'anglesa... (Si no sabeu com imitar-la, escriviu-me un comentari i us explicaré com fer-la). Si imiteu la vibració del telèfon així: vvvvvvv, vvvvvvvv, vvvvvvv, vvvvvvv, podreu comprovar que us surt una mica d'aire entre els llavis. Això és el que volem! I si ara proveu de fer que el so sigui el més greu possible, veureu que la gola s'obre. I el que encara és més interessant és que el forat dels llavis es fa més ample i, per tant, treiem més quantitat d'aire.


Si proveu de fer una mica de tècnica, exercicis en legato, amb aquest recurs, podreu observar com el so es relaxarà... Això, bàsicament, és perquè obrim gola i deixem de fer pressió innecessària amb els llavis.

Espero que us sigui útil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario