lunes, 5 de noviembre de 2012

Quina flauta li compro al meu fill?


Molts són els pares d'alumnes que no tenen clar quin instrument comprar-li al seu fill per començar a tocar... Van a una botiga i es troben una àmplia varietat de flautes que, a simple vista, són iguals. Hem de tenir molt clar que hi ha instruments bons i instruments dolents i, en molts casos, el preu hi té molt a veure.

En una botiga d'instruments podem trobar-nos amb flautes que van dels 150€ als 500-600€. Normalment es recomana, per a alumnes que comencen, flautes de la marca Yamaha i Jupiter. Aquests instruments es poden trobar (almenys aquí, a Barcelona) per poc menys de 500€. A la franja dels 150€ no ens trobem amb instruments barats, ens trobem amb instruments de baixa qualitat. No cal parlar de marques ja que moltes d'aquestes flautes són de "marca blanca", instruments de baixa qualitat fabricats sense marca i venuts a distribuidors que els posen el nom que volen. Aquests instruments ens portaran molts problemes ja que s'hauran de reparar constantment i això, al cap i a la fi, no fa més que encarir la flauta. 

El preu pot espantar molta gent... 500€ són molts diners, i més avui en dia. Però hem de tenir molt clar que aquest instruments duren. Jo mateix tinc alumnes amateur que porten instruments d'uns 15-20 anys de les marques recomenades i ¡continuen en correcte estat!


A part del tema purament tècnic, hem de tenir en compte també la qualitat del so que li podem treure a l'instrument. A aquests instruments de baixa qualitat és molt difícil de treure'ls un bon so en tots els registres. Els greus no sonen! I això té un efecte claríssim en l'estat d'ànim de l'alumne. Si al professor li costa fer sonar la flauta... ¿com la farà sonar un alumne?


Entenc que gastar-se 500€ en una flauta per a un alumne que no sap si "li agradarà" és una aposta molt forta. Però sempre queda l'opció de llogar un instrument bo. Llogar una flauta, si és que no estem segurs de si li agradarà o no, sempre sortirà més barat que comprar-ne una de baixa qualitat i haver de reparar-la constantment i, a més, és molt millor per a l'aprenentatge. 

Resumint, una flauta de mala qualitat no portarà més que problemes a l'alumne que la toqui. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario