viernes, 30 de noviembre de 2012

Relaxar embocadura

Molt sovint els problemes amb el registre greu són deguts a una tensió innecessària a l'embocadura. Ara no entrarem amb quina forma han de tenir els llavis... Crec que cadascú ha de trobar la seva manera, però sí que és cert que si alguna cosa no funciona, alguna cosa haurem de fer al respecte...

L'exercici que proposo és inflar una galta mentre toquem una nota del registre greu (un si, per exemple). Mentre fem sonar aquesta nota amb una galta inflada, haurem de canviar de galta (deixant d'inflar aquella galta i inflant l'altra). Haurem de repetir aquest exercici a totes les notes baixant cromàticament des del si fins el do (en el cas de tenir pota de si, doncs fins el si). Un cop acabat l'exercici, hauríem de tornar a repetir-lo però, aquest cop, sense inflar les galtes.


És normal que mentre fem l'exercici la flauta ens soni fatal. Hem de tenir en compte que estem desfent una tensió que creàvem per tal de fer sonar l'instrument... Però el més important és acabar l'exercici per després poder veure el resultat.

Proveu-ho amb els vostres alumnes i després digueu-me què us sembla!

No hay comentarios:

Publicar un comentario