sábado, 28 de julio de 2012

Desena classe

La classe d'avui ha estat una mica diferent a la resta...

Hem començat, com sempre, fent tècnica. Però no hem fet tota la taula, hem fet el més bàsic de la tècnica perquè volia començar a treballar flautí. La Sara, el primer dia de classe, em va comentar que no sabia tocar flautí i que volia aprendre'n... I avui ha estat el primer dia!

El flautí, bàsicament, és una flauta petita... però ens l'hem de prendre com un instrument diferent. Necessita molt més suport i molta més precisió que la flauta... Diguessim que qualsevol petit error de so que poguessim fer amb la flauta, i que només el notaríem com un petit canvi de timbre, en el flautí pot ser un error garrafal que ens pot suposar un canvi d'octava, per exemple.

Quan la Sara s'ha posat a tocar el flautí per primer cop, ha comès el típic error que hem fet tots nosaltres (almenys... tothom que jo conec que algun cop ha tocat flauí)... Estava apretant d'embocadura, tancant coll... És el que, en principi, veiem més lògic. L'instrument sona molt agut i, per tant, pensem que hem de tancar de tot arreu... Al contrari! Com podreu veure en el video, hi ha un moment que (és bastant còmic, per cert) agafo la Sara del coll per a que l'obrís... fixeu-vos com canvia el so, allà!

Continuarem treballant flautí i ho anirem compaginant amb la flauta. El principal objectiu que ens hem de marcar ara és descobrir "on" és cada nota del flautí...


Us deixo el video de la classe:



No hay comentarios:

Publicar un comentario