Ja vaig escriure fa un temps sore el suport. Si voleu fer-li un cop d'ull, només heu d'anar a l'apartat de tècnica (a "Potser busques...").
Va bé tenir una imatge mental sobre què és el que passa al nostre cos per mirar d'entendre què estem fent. Si intenteu imaginar que esteu inflant un globus i, de sobte, el deixeu anar, ense haver-lo lligat, què passarà? Doncs que el globus sortirà disparat i començarà a fer aquell ppppppprrrrrrrrrrrr per l'habitació on estiguem. Però, fixe'm-nos en l'aire. Què passa amb l'aire? En un principi surt amb molta velocitat però, a mesura que el globus va buidant-se, va disminuint. Això és exactament el que ens passa quan bufem sense suport.
Ara, en canvi, intentarem imaginar-nos una altra situació. Agafeu un altre globus, l'infleu i el lligueu. L'agafeu per la part contrària al nus i li feu un foradet (el globus no explota... si voleu, comproveu-ho :-O ). Després, agafeu el globus amb les dues mans i apreteu fort cap a dins (sense que exploti... és un globus...). Què li passa a l'aire? Surt a una velocitat constant fins que no hi hagi aire. Doncs bé, això és el suport.
Proveu de fer això amb el vostre aire. Ompliu-vos del tot i bufeu com al primer exercici, buideu-vos. Ara, inspireu la mateixa quantitat i, mentre bufeu, intenteu que en comptes de durar un segon i mig, la bufada us en duri 15.
A diferència del globus, nosaltres podem fer pressió amb el llavi. Així que haurem de vigilar de no estar suplint esforç de suport amb la pressió dels llavis...
No hay comentarios:
Publicar un comentario