miércoles, 26 de junio de 2013

Bona exigència

Tots hem estat nens (alguns encara ho som) i recordem com eren els nostres professors. Alguns eren divertits, d'altres avorrits; alguns durs, d'altres tous; alguns exigents i d'altres no. Fossin d'una manera o d'una altra, recordem molt bé amb quins vam aprendre i amb quins no. És decisió nostra, com a professors, pertànyer a un grup o a l'altre.

Tinc la impressió que molts dels que llegiu articles de Bufa sou professors, alguns esteu estudiant grau superior i d'altres l'heu acabat recentment o fa anys. Si algú de vosaltres pensa que és massa bo per estar fent classes, o que no té per què suportar els seus alumnes que no estudien, recomanaria que ho deixés. No es pot estar jugant amb l'educació d'un nen (i amb més raó si penseu que això de ensenyar flauta és una xorrada). Tots sabeu que la gran majoria dels alumnes que tindrem no es convertiran en flautistes professionals... molts comencen i pocs acaben. I tots estareu d'acord amb què una de les moltes coses que ensenya la música és a ser autoexigent i superar petits reptes setmana a setmana. Llavors, ¡aquesta és la nostra principal funció!

No pretengueu que tots els alumnes que teniu hagin de seguir el mateix ritme i que hagin de fer la prova d'accés a superior, ja que alguns tenen vocació musical i molts altres, no. Però sí que hem d'exigir que l'alumne pugui tocar la flauta tan bé com pugui. No han d'aprendre a esquivar les dificultats. La vida planteja moltes adversitats i la flauta, si és que fos un problema, seria un problema tan minúscul, que no hem de deixar-los que es rendeixin.


La música és talent, sí; però també molt de treball. I la cultura del treball està en crisis des de fa molts anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario