miércoles, 8 de agosto de 2012

Aconselleu


Una de les coses que m'han ajudat més a progressar al meu estudi de la flauta ha estat donar consells. Tots som capaços d'adonar-nos quan algú té alguna mancança tècnica... però no és difícil adonar-se'n; el que és difícil és ajudar.

Busqueu-vos gent del vostre nivell, o inclús que toquin millor, i intenteu ajudar-los amb els problemes tècnics. Però no val a dir: quedes baix en el diminuendo. Hem de dir-li com ha de millorar el problema i treballar-lo amb ell fins que li surti. Has provat això? Has provat allò?... Les classes col·lectives en què tots els alumnes donen la seva opinió i ajuden a qui està tocant són molt més efectives que les classes on el professor és l'únic que dóna la seva opinió. D'aquesta manera la classe ha de parlar els conceptes tècnics i aquesta és l'única manera d'assegurar-nos que la tècnica està entesa.


A part d'això... és molt més sana una classe on tothom s'ajuda que no pas una classe on es critiquen els uns als altres. Tots tenim coses a millorar, sempre hi ha algú que fa alguna cosa millor que nosaltres... i la millor manera d'acceptar-ho és ajudant i deixant que ens ajudin.


I ara... focs artificials!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario