sábado, 11 de agosto de 2012

Setzena classe

A la classe d'avui ens hem centrat en el flautí... Això no vol dir que haguem deixat de banda la flauta! No! Això... això mai!!! Hem fet una versió reduïda de la taula de tècnica (bàsicament per obrir gola i col·locar so) i ens hem posat a fer flautí.

A la part de la classe dedicada al flautí hem començat amb uns exercicis que ens ajuden a col·locar el so i a aprendre on és cada nota... I, per la vostra sorpresa, aquests exercicis són: escales i arpegis! Yupiiiii! Hem agafat el 4 de taffanel i el 2 de Reichert. Aprofitem aquests exercicis per llençar aire sense apretar de llavis... Ha de ser un moment de tranquil·litat i per a descobrir l'instrument.

Una cosa que li ha anat molt bé a la Sara a la classe d'avui ha estat col·locar-se el flautí un pèl més a munt del que se l'estava col·locant... Més sobre el llavi inferior del que fem amb la flauta... De sobte, tenia molts menys problemes amb els aguts dels que tenia fins llavors... Ha deixat de fer "pets" cada cop que intentava fer sonar un sobreagut... Així que... Un recurs més al sarró!


Per a tocar el flautí, un consell que em va canviar la vida va ser que toqués sempre amb vibrato. Un vibrato que ajudés a projectar el so i que fa despertar l'instrument. Això no vol dir que sempre haguem de tocar amb vibrato... però sí que per començar ens ajuda a projectar molt més... Ens dóna aquest plus de suport que ens cal quan agafem per primer cop aquest petit gran instrument... Si us fixeu, el so de la Sara canvia totalment després de fer l'exercici de vibrato (sobre els 2:10 del video)...


Us deixo amb la classe d'avui:



No hay comentarios:

Publicar un comentario