domingo, 12 de agosto de 2012

Flauta/flautí


El canvi de flauta a flautí és una cosa amb què tot flautista ha hagut de barallar-s'hi... El que jo aconsello als meus alumnes és que tinguin clar com toquen el flautí abans d'intentar passar d'un instrument a l'altre. Amb això vull dir que tinguin clar tècnicament el que passa...

Quan un comença a tocar el flautí, pensa que és una flauta petita. Que no deixa de ser cert, però es queda un pèl curt... Hem de tenir clares les diferències tècniques de l'aire que hi ha entre la flauta i el flautí... Per això, hem de passar-nos-hi un bon temps fent escales i arpegis. Un cop tenim clares les diferències que hi ha entre els dos instruments, és quan podrem començar a estudiar el canvi. Això, al cap i a la fi, és molt lògic... Si tinguéssim dos passatges o més que fossin molt complicats, no dubtaríem d'estudiar-los per separat per a ajuntar-los després... Primer l'un i després l'altre... i quan estiguessin clars, estudiaríem l'enllaç. El mateix amb el canvi d'instrument... El cos ha d'acostumar-se al que li demanem.


Jo ho penso així... Però hem de tenir clar que si no estem contents amb el nostre so de flautí, sempre trobarem problemes a l'hora de fer el canvi.


No hay comentarios:

Publicar un comentario