sábado, 4 de agosto de 2012

Tretzena classe

A la classe d'avui hem treballat, principalment, dues coses:

- La relació del visell de la flauta respecte al llavi.
- Menys tensió de llavis en el flautí.


Respecte al primer punt... us trobareu flautistes que diuen coses ben diferents. Hi ha qui diu que el visell ha d'estar lliure, sense cap tipus de força que "l'apreti" en direcció a la barbeta, i hi ha qui diu que el braç esquerre ha de fer una força de tal manera que el visell quedi fixe a la barbeta.

Òbviament, no ha de ser una força que ens lesioni (aquí ningú vol que ningú es lesioni), però sí que ha de ser una força que fixi el visell. Si tenim el visell fixe, no patirem els típics problemes de "se'm mou la flauta mentre moc els dits als passatges ràpids" i, a més, el so és millor. Podeu comprovar el so que treu la Sara en els greus al video de la classe d'avui...

Respecte al segon punt... és el que venia parlant fa uns dies sobre el flautí. Com que el veiem tan, tan, tan petit, tendim a apretar de llavi... El forat del flautí és petit, però tampoc és que sigui TAN petit... Els que toquem traverso sabem que el forat del traverso és encara més petit que el del flautí, i no per això hem d'apretar de llavi... Si apretem de llavi, l'únic que aconseguim és que l'aire no surti lliure... i com tindrem un so lliure si l'aire que bufem no ho és?


Us deixo amb la classe d'avui:
No hay comentarios:

Publicar un comentario